Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych
Gulasz z serc drobiowych to obiad, który nie nadszarpnie naszego budżetu domowego. Jest smaczny i aromatyczny, dzięki składnikom - lubczykowi, grzybom i przyprawom. Przed smażeniem serca należy oczyścić z błonek i pokroić na mniejsze kawałki.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Gulasz z serc drobiowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-serc-drobiowych10-2.jpg)
![Krok 2 - Gulasz z serc drobiowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-serc-drobiowych11-2.jpg)
![Krok 3 - Gulasz z serc drobiowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-serc-drobiowych12-2.jpg)
![Krok 4 - Gulasz z serc drobiowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-serc-drobiowych13-2.jpg)
Gdy serca są miękkie dodajemy do nich grzyby oraz marchew. Ewentualnie dodajemy wody. Gdy marchew jest miękka gulasz doprawiamy do smaku, dodajemy pokrojony lubczyk oraz majeranek. Całość zagęszczamy mieszaniną wody i mąki. Po zagotowaniu danie jest już gotowe.
Gulasz z ser drobiowych podajemy z kaszą jaglaną lub dowolna kaszą, jaką lubimy.
![Krok 5 - Gulasz z serc drobiowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-serc-drobiowych14-2.jpg)