Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Indyk z grzybami leśnymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 70 dag
grzyby leśne 20 dag
oliwa 2 łyżki
papryka czerwona 1 strąk
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
koperek 1 łyżka
bulion drobiowy 1 szkl
jogurt naturalny 1/2 szkl
cebula czerwona
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z grzybami leśnymi

Mięso pokroić w paseczki. Grzyby świeże oczyścić, pokroić w paski, mrożone zostawić w całości. Cebulę obrać, posiekać jak najdrobniej. Paprykę przekroić, usunąć gniazda nasienne, strąk pokroić w paseczki. Koncentrat rozpuścić starannie w bulionie. W rondlu o grubym dnie lub w woku rozgrzać oliwę mocno, wrzucać małymi porcjami pokrojone mięso, usmażone i osączone z tłuszczu trzymać w ciepłym miejscu. Do rondla lub woka wrzucić cebulę, grzyby i paprykę, smażyć na małym ogniu do momentu, aż grzyby będą miękkie. Wlać bulion z koncentratem, gotować 5 minut. Dodać usmażone mięso, gotować kolejne 5 minut. Posolić do smaku. Dodać szczyptę cukru, przyprawić pieprzem. Wlać jogurt, przed podaniem dodać natkę, koperek, wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak