Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z pianką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłecznik z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-pianka1-2.jpg)
Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę i posypać bułką tartą.
![Krok 2 - Jabłecznik z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-pianka2-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłecznik z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-pianka3-2.jpg)
![Krok 4 - Jabłecznik z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-pianka4-2.jpg)
![Krok 5 - Jabłecznik z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-pianka5-2.jpg)
![Krok 6 - Jabłecznik z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-pianka6-2.jpg)
mąka | 2,5 szklanki |
mąka ziemniaczana | 0,5 szklanki |
cukier | 3/4 szklanki |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
margaryna | 1 kostka |
jajko | 3 sztuki |
jabłka | 1,2 kg |
cynamon | 2 łyżeczki |
cukier | 4 łyżki |
białko | 4 sztuki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: