Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka z kruszonką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
3
cukier,cynamon
jajko
1
cukier
3/4 szklanki
mąka
szklanka
proszek do pieczenia
łyżeczka
cukier waniliowy
Sklep Prymat
margaryna masło
80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z kruszonką

Jabłka pokroić w talarki i ułożyć na blasze.
Posypać cukrem i cynamonem.
Wymieszać jajko, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
Posypać jabłka.
Margarynę rozpuścić i polać jabłka.
Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak