Przepis i sposób przygotowania na: Jak wzbogacić mięso, czyli pieczony schab podany z sosem żurawinowym i karmelizowanymi jabłkami :)
Kroki postępowania
SMACZNEGO!
schab bez kości | 800-1000 g |
Rozmaryn suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Czosnek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Kucharek przyprawa do potraw | 2/3 łyżeczki |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
oliwa | 1-2 łyżki |
jabłka | 2-3 szt |
masło | 2 łyżki |
cukier brązowy | 2 łyżki |
Goździki całe Prymat | do smaku |
żurawina suszona | 1-2 garści |
woda | 500 ml |
cynamon Prymat | 1/4 łyżeczki |
cukier brązowy | 1 łyżeczka |
sok z pomarańczy | 1/2 szklanki |
sok z cytryny | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: