Przepis i sposób przygotowania na: jarska potrwaka
Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na pół. Mąkę zagnieć z masłem i zrób zacierki. Kluseczki wrzuć do gotujących się warzyw i gotuj chwilę. Dodaj śmietanę, przypraw i dołóż jajka
ziemniaki | 1 kg |
marchewka | 25 dag |
bulion | 3 szkl |
jajko | 4 |
mąka | 3 łyzki |
masło | 2 łyżki |
śmietana | 0,5 szkl |
sól | |
pieprz | |
gałka muszkatołowa | |
groszek | 20 szparagowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: