Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowy sernik na płatkach śniadaniowych
Spód:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy płatki śniadaniowe (ja dałam kółeczka) , mieszamy, wykładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy do dna łyżką i odstawiamy aby czekolada zastygła i spoiła spód.
Masa jogurtowa:
W międzyczasie rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie, studzimy. Jogurt grecki miksujemy z cukrem pudrem i przecierem malinowym a następnie łączymy powoli z przestudzoną żelatyną. Wylewamy masę na spód i wstawiamy do lodówki na 30 minut aby masa zastygła.
wierzch:
W tym czasie rozpuszczamy galaretkę malinową i studzimy. Przestudzoną lekko tężejącą galaretkę wylewamy na masę jogurtową a do niej dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę agrestową.