Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
kanie 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie

Kroki postępowania

1
Kanie czyścimy i usuwamy ogonek .
Krok 1 - Kanie  foto
2
Zależy jakie są duże kanie ja po przecinałam na cztery
Krok 2 - Kanie  foto
3
Do plastikowego pojemnika wbijam jajka , przyprawiam i dodaję odrobinę mleka .
Wszystko razem roztrzepać
Krok 3 - Kanie  foto
4
Kanie pokrojone , oczyszczone zanurzam w jaju
Krok 4 - Kanie  foto
5
obtaczamy w bułce tartej
Krok 5 - Kanie  foto
6
Smażymy na rozgrzanym oleju
Krok 6 - Kanie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 21.09.2015 17:27
Bardzo lubię smażone kanie.
MarcinGotuje.pl 21.09.2015 15:10
mniam... tez ostatnio smazylismy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak