Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczki
Kroki postępowania
śliwki,żurawiny.Przestudzić, odcisnąć nadmiar wody. Cebulę posiekać
zarumienić na oleju,pieczarki oczyścić pokroić w kostkę dodać do
cebuli i dusić do odparowania wody. Wszystko zemleć w maszynce. Doprawić
solą i pieprzem, dodać jajko i tyle bułki by farsz był zwarty.
![Krok 1 - Kapuśniaczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki18-2.jpg)
margarynę, posiekać. Drożdże wymieszać ze śmietaną i dodać do mąki
posiekanej z tłuszczem. Wbić jajko i dodać żółtka. Wyrobić aksamitne
ciasto.
![Krok 2 - Kapuśniaczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki19-2.jpg)
i za pomocą widelca odcisnąć wzorek.
Ułożyć na blasze,posmarować jajkiem. Piec w temp.180 stopni,przez
około 20 minut.
![Krok 3 - Kapuśniaczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki20-2.jpg)