Przepis i sposób przygotowania na: Karasie w occie
Kroki postępowania
Sprawione ryby solimy, obtaczamy w mące i smażymy.
![Krok 1 - Karasie w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karasie-w-occie1-2.jpg)
Wodę łączymy z octem. Dodajemy cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy, paprykę oraz przyprawę Kucharek. Zalewę zagotowujemy.
![Krok 2 - Karasie w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karasie-w-occie2-2.jpg)
Od usmażonych ryb odrywamy głowy i większe płetwy, następnie wkładamy do słoika.
![Krok 3 - Karasie w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karasie-w-occie3-2.jpg)
Zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy i odstawiamy do ostygnięcia.
![Krok 4 - Karasie w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karasie-w-occie4-2.jpg)
Tak przygotowane wkładamy do lodówki. Najlepsze są po kilku dniach, można je przechowywać kilka tygodni.
![Krok 5 - Karasie w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karasie-w-occie0-2.jpg)