Przepis i sposób przygotowania na: Karp z warzyw
Kroki postępowania
Karpia myjemy, czyścimy i kroimy w dzwonki, lekko solimy z każdej strony.
do garnka wsypujemy część warzyw i kładziemy karpia (surowego), każdą warstwę ryby przekładamy warzywami. Na samej górze również muszą być warzywa. Całość odstawiamy w chłodne miejsce (lodówka, balkon) na 2 dni.
![Krok 1 - Karp z warzyw foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karp-z-warzyw1-2.jpg)
![Krok 2 - Karp z warzyw foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karp-z-warzyw2-2.jpg)
Smacznego!
Teoretycznie warzywa się wyrzuca, ale ja wykorzystuję je do przygotowania warzyw do ryby po grecku.
![Krok 3 - Karp z warzyw foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karp-z-warzyw0-2.jpg)