Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kartofle z karpiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
cebule
2 szt
masło
2 łyżki
pomidor
4 szt
śmietana 12%
1,5 szkl
mąka
1 łyżka
masło
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
boczek wędzony
1 tłusty
papryka czerwona
2 strąki
karp
70 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Kartofle z karpiem

Ugotować ziemniaki w mundurkach, ostudzić, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Pomidory (bez skórki) pokroić w plastry, oczyszczone z gniazd nasiennych papryki – w paski, cebule – w talarki. Filety z karpia ponacinać, w nacięcia włożyć paski wędzonego boczku, posypać je mielona papryką i solą. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć ziemniaki, na ziemniakach kawałki ryby, a na nich plastry pomidorów, talarki cebuli oraz paski papryki. Zapiekankę skropić stopionym masłem. Wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180stc, po czym polać wymieszaną z mąką śmietaną i piec jeszcze 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak