Przepis i sposób przygotowania na: Klops z pieczarką
Kroki postępowania
Pieczarki myjemy , ścieramy na tarce i smażymy na oliwie z oliwek :)
![Krok 1 - Klops z pieczarką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klops-z-pieczarka1-2.jpg)
Najpierw mięso ( miałam gotowe zmielone ze sklepu, niestety nóż od maszynki tępy jak wół i trzeba szukać gdzieś by ktoś naostrzył) wykładamy z pojemnika i wkładamy do miski.
Wbijamy dwa jaja.
Dodajemy bułkę tartą ( do szklanki wsypujemy 3 łyżki bułki tartej wlewamy wodę tak aby zakryła bułkę i mieszamy , pęcznieje).
Ostudzone pieczarki dodajemy do reszty składników.
Teraz doprawiamy sola i pieprzem.
Mieszamy składniki.
![Krok 2 - Klops z pieczarką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klops-z-pieczarka2-2.jpg)
![Krok 3 - Klops z pieczarką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klops-z-pieczarka3-2.jpg)
![Krok 4 - Klops z pieczarką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klops-z-pieczarka4-2.jpg)
Pieczemy koło 45 minut w 180 stopniach :)
Podajemy na gorąco z chlebem ziemniakami lub frytkami .
Podałam z upieczonymi paluchami :)
![Krok 5 - Klops z pieczarką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klops-z-pieczarka5-2.jpg)