Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki indycze w sosie koperkowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym6-2.jpg)
![Krok 7 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym7-2.jpg)
![Krok 8 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym8-2.jpg)
![Krok 9 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym9-2.jpg)
![Krok 10 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym10-2.jpg)
![Krok 11 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym11-2.jpg)
![Krok 12 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym12-2.jpg)
![Krok 13 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym13-2.jpg)
![Krok 14 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym14-2.jpg)
![Krok 15 - Klopsiki indycze w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsiki-indycze-w-sosie-koperkowym0-2.jpg)
mięso z udźca indyczego | 60 dag |
sól do smaku | |
cebula | 2 |
natka pietruszki | 2 szczypty |
jajko | 2 |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
mąka kukurydziana | 3 łyżki |
olej do smażenia | 4 łyżki |
sos | |
wywar warzywny | 150 ml |
śmietana kremowa 30% | 200 ml |
ziele angielskie | 5 |
Koperek suszony Prymat | 4 g |
koper świeży | 2 łyżeczki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 2 szczypty |
Pieprz czarny mielony Prymat | 2 szczypty |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: