Przepis i sposób przygotowania na: Knedle na piwie
Kroki postępowania
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przestudzić i dokładnie utłuc.
![Krok 1 - Knedle na piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-na-piwie1-2.jpg)
![Krok 2 - Knedle na piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-na-piwie2-2.jpg)
![Krok 3 - Knedle na piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-na-piwie3-2.jpg)
![Krok 4 - Knedle na piwie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-na-piwie4-2.jpg)
ziemniaki | 1,25 kg |
bułka czerstwa | 20 dag |
boczek | 5 dag |
mąka pszenna | 20 dag |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
piwo | 1/3 szklanki |
jajko | 3 szt. |
natka pietruszki | |
masło | 3 łyżki |
sól do smaku | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: