Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z pieczarkami
Kroki postępowania
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i utłuc. Do przestudzonych ziemniaków dodać obie mąki, 2 jajka, i zagęścić ciasto.
![Krok 1 - Knedle z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-z-pieczarkami9-2.jpg)
![Krok 2 - Knedle z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-z-pieczarkami10-2.jpg)
![Krok 3 - Knedle z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-z-pieczarkami11-2.jpg)
![Krok 4 - Knedle z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-z-pieczarkami12-2.jpg)
ziemniaki | 1/2 kg |
mąka | 15 dag |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
jajko | 3 szt. |
pieczarki | 1/2 kg |
cebula biała | 20 dag |
tłuszcz | 2 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
ser żółty | 10 dag |
masło | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: