Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ziemniaczano-jajeczne
Kroki postępowania
Ziemniaki obieramy, gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Jajka gotujemy na twardo i również studzimy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju rzepakowym.
![Krok 1 - Kotleciki ziemniaczano-jajeczne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-ziemniaczano-jajeczne1-2.jpg)
Ostudzone ziemniaki, jajka i cebulę mielimy w maszynce do mięsa, a następnie dodajemy do nich posiekany koperek, 2 surowe jajka i 3 łyżki bułki tartej. Całość doprawiamy solą, przyprawą do ziemniaków, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy.
** Masy nie wyrabiajmy zbyt długo, aby nie zrobiła się rzadka.
![Krok 2 - Kotleciki ziemniaczano-jajeczne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-ziemniaczano-jajeczne2-2.jpg)
![Krok 3 - Kotleciki ziemniaczano-jajeczne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-ziemniaczano-jajeczne3-2.jpg)
Kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Smacznego!
![Krok 4 - Kotleciki ziemniaczano-jajeczne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-ziemniaczano-jajeczne4-2.jpg)