Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
szczypiorek 1/2 pęczek
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia do smażenia
ser gouda 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe

Kroki postępowania

1
Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek umyć i również drobno pokroić. Mięso oczyścić z błon i pokroić w kostkę.
Do miski włożyć mięso, paprykę, szczypiorek i jajko. Wszystko wymieszać.
Krok 1 - Kotlety drobiowe foto
2
Masę doprawić do smaku. Jeżeli jest za luźna dodać trochę bułki tartej. Formować kotlety i panierować w bułce tartej.
Krok 2 - Kotlety drobiowe foto
3
Smażyć na oleju z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego !
Krok 3 - Kotlety drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.03.2013 15:56
świetnie wyglądają
MAR3STA 08.12.2012 09:04
świetne kotleciki
fijolek91 06.12.2012 19:55
mniam
fijolek91 06.12.2012 19:55
mniam
ziutula
ziutula 06.12.2012 11:33
mielone zawsze chętnie jak są smaczne zjem
Habibi 06.12.2012 11:19
Mogłabym stwierdzić, że to są kotlety mielone "po mojemu" bo robię bardzo podobnie - taki misz-masz jest najsmaczniejszy :)
ania20m 06.12.2012 09:32
pychotka :)
Jolanta40 06.12.2012 09:22
super
Justyna28 06.12.2012 07:45
rewelacyjne:)
adelajda 06.12.2012 07:42
delikatne , smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak