Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety z metki tatarowej i sera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tatar 250 g (metka tatarowa)
ser ementaler 2 szt (2x5 cm)
cebula 1 duża
ryż 100 g
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
bulion warzywny 400-450 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z metki tatarowej i sera

Z sera wycinamy dwa paski o wymiarach 5x2 cm.

Metkę dzielimy na dwie części, każdą owijamy wokół sera.

Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

Cebulę siekamy, szklimy na tłuszczu i zalewamy gorącym bulionem warzywnym.

Kotlety przekładamy do sosu i dusimy. Po kilku minutach dodajemy ryż, dusimy razem do jego miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak