Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z pęczaku
Kroki postępowania
Pęczak zalać gorącą osoloną wodą i rozgotować cały czas mieszając.
![Krok 1 - Kotlety z pęczaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-z-peczaku5-2.jpg)
![Krok 2 - Kotlety z pęczaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-z-peczaku6-2.jpg)
![Krok 3 - Kotlety z pęczaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-z-peczaku7-2.jpg)
![Krok 4 - Kotlety z pęczaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-z-peczaku8-2.jpg)
kasza pęczak | 30 dag |
woda | 1 litr |
jajko | 2 szt |
natka pietruszki | 2 łyżki/posiekana |
cebula biała | 1 szt. |
masło | 1 łyżka |
sól do smaku | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do panierki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: