Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krajanka

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
10 dag
jajko
2 sztuki
mąka
50 dag
cukier
1 szklanka
mleko
1 szklanka
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
miód
4 łyżki
herbatniki
1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka

Masło dobrze utrzeć z jajkami i z cukrem. Do puszystej masy stopniowo dodawać na przemian mleko i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ucierania wlać rozpuszczony letni miód i starannie wymieszać. Upiec ciasto w średnio nagrzanym piekarniku. W garnuszku rozpuścić składniki polewy gotować je, aż zgęstnieje. Ciasto pokroić na kawałki, oblać polewą i obsypać pokruszonymi herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak