Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonych szparagów
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
W garnku zagotowujemy bulion (drobiowy lub warzywny), pietruszki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do gotującego sie bulionu.
![Krok 1 - Krem z zielonych szparagów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-zielonych-szparagow8-2.jpg)
* Zielonych szparagów nie trzeba obierać, wystarczy odciąć zdrewniałe końcówki.
![Krok 2 - Krem z zielonych szparagów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-zielonych-szparagow9-2.jpg)
![Krok 3 - Krem z zielonych szparagów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-zielonych-szparagow10-2.jpg)
![Krok 4 - Krem z zielonych szparagów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-zielonych-szparagow11-2.jpg)
Gotowy krem podajemy ze świeżą zieleniną oraz zblanszowanymi główkami szparagów (w osolonej, lekko osłodzonej wodzie i dodatkiem soku cytrynowego).
Krem świetnie smakuje także z kawałkami białego sera :)
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Krem z zielonych szparagów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-zielonych-szparagow12-2.jpg)