Przepis i sposób przygotowania na: Królewiec
Kroki postępowania
![Krok 1 - Królewiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krolewiec13-2.jpg)
![Krok 2 - Królewiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krolewiec14-2.jpg)
![Krok 3 - Królewiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krolewiec15-2.jpg)
![Krok 4 - Królewiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krolewiec12-2.jpg)
Ciasto miodowe: | |
mąka | 3 szklanki |
cukier | 3/4 szklanka |
jajko | 1 sztuka |
margaryna | 1 kostka |
miód | 3 łyżki |
Biszkopt | |
jaja | 4 sztuki |
cukier | 3/4 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mąka | 3/4 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
Krem: | |
mleko | 1/2 l |
masło | 1 kostka |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
cukier | 1/2 szklanka |
mąka | 1 łyżeczka |
mąka ziemniaczana | 2 łyżeczka |
kakao | 5 dag |
margaryna | 1/2 kostka |
cukier puder | 12 dag |
mleko | 5 łyżek |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: