Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Królik duszony w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 opakowanie
musztarda 2-3 łyżeczki
olej 0,5 szklanki

Lista składników

nogi z królika
olej do smażenia
kostka rosołowa 1 szt
mąka 2-3 łyżki
woda 0,5 szklanki
śmietana 3 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Królik duszony w sosie

Kroki postępowania

1
Z podanych składników przyrządzamy marynatę, w której umieszczamy królika. Najlepiej na całą noc
Krok 1 - Królik duszony w sosie foto
2
Następnego dnia mięso smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony, a następnie zalewamy bulionem z kostki rosołowej. Dusimy do miękkości.
Krok 2 - Królik duszony w sosie foto
3
Sos zagęszczamy mąką rozrobioną z zimną wodą, a na koniec dodajemy śmietanę.
Krok 3 - Królik duszony w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.02.2015 18:57
Pyszne danie
Michał2 24.02.2015 18:36
Smaczne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak