Przepis i sposób przygotowania na: KURRRtuazyjne zawijańce, czyli drobiowe roladki z suszonymi pomidorami, szpinakiem i serem smażonym
Czosnek i cebulę podsmażam na oliwie zlanej ze słoika z pomidorami. Dodaję następnie szpinak i pokrojone suszone pomidory. Duszę pod przykryciem 10 minut, mieszając co jakiś czas.
Dodaję potem ser smażony i musztardę. Wszystko mieszam już po zdjęciu z ognia, a potem studzę.
Pierś z kurczaka kroję na cienkie plastry, oprószam przyprawami i jeśli trzeba - lekko rozbijam. Na każdym plastrze kładę nadzienie serowe i zwijam roladki.
Maczam każdą roladę w jajku, obtaczam bułką i smażę na złocisty kolor. Można też bez panierki zapiec te pyszności w piekarniku - przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
Podaję z purée ziemniaczanym (toż to Wielkopolska!) i surówką coleslaw. No i z musztardą Prymat!