Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Lasagne z bobem i fasolką szparagową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

lasagne 8 płatków
bób 1 op
fasolka szparagowa 0,4 kg
pomidorki koktajlowe 250 g
cebula 1 op
śmietana
ser typu greckiego
sos beszamelowy
ser żółty
sól, pieprz
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z bobem i fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Bób i fasolkę ugotować al dente. Na rozgrzanej patelni delikatnie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać połówki pomidorków koktajlowych. Dodać ugotowany i obrany bób oraz pokrojoną fasolkę. Chwilę dusić, doprawić solą i pieprzem. Po wyłączeniu gazu dodać śmietanę i mięte, dobrze pomieszać.
Krok 1 - Lasagne z bobem i fasolką szparagową foto
2
Sos beszamelowy zrobić z przepisu:

http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/05/lasagne-ze-szpinakiem-i-gorgonzolla.html

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę żaroodporną posmarować cienko oliwą . Dno wyłożyć płatami ciasta, wyłożyć 1/3 farszu, rozkruszoną ser grecki. Przykryć kolejnymi płatami ciasta i powtórzyć czynności jak poprzednio.
Krok 2 - Lasagne z bobem i fasolką szparagową foto
3
Przykryć resztą płatów lasagne i rozsmarować na nich sos beszamelowy.

Piec ok 20 minut w piekarniku nastawionym na 180 stopni. Pod koniec posypać startym serem żółtym.
Krok 3 - Lasagne z bobem i fasolką szparagową foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olla85 13.12.2013 15:36
Ciekawa odsłona popularnego dania. W takiej wersji jeszcze nie jadłam :) Muszę kiedyś wypróbować bo uwielbiam bób i fasolkę szparagową.
idealme 13.12.2013 14:50
musi byc pyszne!
Marta11 13.12.2013 13:31
ciekawe polaczenie
Adamorek 13.12.2013 13:09
ciekawa nowa odmiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak