Przepis i sposób przygotowania na: łosoś z kiwi
Cytrynę przekroić na pół. Z połowy wycisnąć sok, drugą połowę obrać ze skórki i podzielić na kawałki. Imbir obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Miód, sos sojowy, połowę startego imbiru, sok z cytryny połączyć i natrzeć rybę (można dodać także zmielony pieprz). Marynować ok. 30 minut w plastikowej torebce. Kiwi obrać ze skórki, jedno pokroić na cienkie plasterki, a drugie rozetrzeć na mus. Mus z kiwi połączyć z jogurtem greckim, dodać drugą połowę startego imbiru, doprawić solą i pieprzem. Filety obtoczyć w mące i usmażyć na maśle klarowanym z obu stron (około 5 min z każdej). Filety z patelni położyć na papierze kuchennym, aby nadmiar tłuszczu wsiąkł w papier. Na talerzu rozlać sos, na to ułożyć filet/y a plasterki z kiwi poukładać na rybie. Udekorować kolendrą i kawałkami cytryny. Gotowe, smacznego..