Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

makaron w porowo-pieczarkowym sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron muszelki 2 szklanki
pieczarki 200 g
por 1 sztuka
serek topiony 3 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: makaron w porowo-pieczarkowym sosie

Pieczarki i pora pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić warzywa, delikatnie posolić (nie za dużo bo serek jest słony) i dusić mieszając. W tym czasie w osobnym garnku zagotować osoloną wodę i ugotować makaron. Kiedy pieczarki i por będą uduszone dodać do nich serek topiony, przyprawić pieprzem i wymieszać. Ugotowany makaron odcedzić i dodać do rondla, połączyć z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 26.08.2015 18:52
Dobre danie.
Róża1 26.08.2015 12:09
bardzo smaczne danie :-)
w mojej kuchni 26.08.2015 10:57
pyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak