Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300 g
tuńczyk kawałki w oleju 2 szt
oliwki zielone 20 szt
mozzarella 100 g
pomidory krojone z puszki 1 op
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić, tuńczyka odsączyć, oliwki przekroić na pół. Na patelni podgrzać pomidory z puszki, dodać rozdrobnionego tuńczyka oraz oliwki. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Na koniec dodać makaron i ponownie dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać wiórkami mozzarelli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak