Przepis i sposób przygotowania na: musaka
sos,
zasmażamy mąkę z masłem dolewamy mleko doprawiamy oraz dorzucam ser, jajo, mieszamy.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami bakłażany i mięso zalewając sosem, pieczemy 50 minut
bakłażan | 2 szt |
olej | 50 g |
cebula | 2 szt |
masło | 40 g |
pomidory | 40 g |
przecier pomidorwy | 30 g |
przyprawy | do smaku |
mąka | 30 g |
masło | 10 g |
mleko | 500 ml |
ser | 200 g |
jaja | 2 szt |
jagnięcina | 100 mielona |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: