Przepis i sposób przygotowania na: Musaka- bakłażan który zadziwia smakiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Musaka- bakłażan który zadziwia smakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-baklazan-ktory-zadziwia-smakiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Musaka- bakłażan który zadziwia smakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-baklazan-ktory-zadziwia-smakiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Musaka- bakłażan który zadziwia smakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-baklazan-ktory-zadziwia-smakiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Musaka- bakłażan który zadziwia smakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-baklazan-ktory-zadziwia-smakiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Musaka- bakłażan który zadziwia smakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-baklazan-ktory-zadziwia-smakiem5-2.jpg)
![Krok 6 - Musaka- bakłażan który zadziwia smakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-baklazan-ktory-zadziwia-smakiem6-2.jpg)
![Krok 7 - Musaka- bakłażan który zadziwia smakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-baklazan-ktory-zadziwia-smakiem7-2.jpg)
![Krok 8 - Musaka- bakłażan który zadziwia smakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-baklazan-ktory-zadziwia-smakiem8-2.jpg)
![Krok 9 - Musaka- bakłażan który zadziwia smakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-baklazan-ktory-zadziwia-smakiem9-2.jpg)
![Krok 10 - Musaka- bakłażan który zadziwia smakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-baklazan-ktory-zadziwia-smakiem10-2.jpg)
bakłażan | 2 sztuki |
mięso mielone | 0.5 kg |
pomidory w zalewie pomidorowej | 1 puszka |
oregano | 1 łyżka |
czosnek | 3 ząbki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1\3 łyzeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
oliwa | 1 łyzka |
wino czerwone | 0,5 szklanki |
masło | 15 dkg |
mąka | 2-3 łyzki |
mleko | 400 ml |
sól do smaku | 1 szczypta |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: