Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pokrzywowym twarożkiem
Kroki postępowania
Mleko przelewamy do miski. Dokładamy do niej pozostałe składniki ciasta. Całość dokładnie miksujemy. Z gotowego ciasta smażymy naleśniki wylewając jego porcje na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażymy z obu stron do zrumienienia.
Gotowe naleśniki przekładamy.
![Krok 1 - Naleśniki z pokrzywowym twarożkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-pokrzywowym-twarozkiem1-2.jpg)
Gotowe przed podaniem posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy cząstkami rzodkiewki.
![Krok 2 - Naleśniki z pokrzywowym twarożkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-pokrzywowym-twarozkiem2-2.jpg)
Pokrzywę myjemy i zalewamy gotującą wodą. Sparzoną odsączamy z wody na durszlaku i studzimy. Przestudzoną odciskamy jeszcze z wody i drobno siekamy.
![Krok 3 - Naleśniki z pokrzywowym twarożkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-pokrzywowym-twarozkiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Naleśniki z pokrzywowym twarożkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-pokrzywowym-twarozkiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Naleśniki z pokrzywowym twarożkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-pokrzywowym-twarozkiem5-2.jpg)