Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po żydowsku
Ogórki wyszorować, odciąć końcówki, pokroić w cząstki i dość ciasno ułożyć w słoiku. Zalać przygotowaną marynatą. Słoik wstawić do lodówki na 10-14 dni.
ogórki | |
ocet 10 % | 100 ml |
woda | 600 ml |
cukier kryształ | 1/2 szkl. |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Cynamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Kminek mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Czosnek suszony Prymat | 1-2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: