Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ogórki z curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ogórki 2,5 kg
cebule 3
sól do smaku 3 łyżki

zalewa

ocet 10 % 2 szkl
woda 1 szkl
cukier 2 szkl
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczki
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z curry

Ogórki umyć, przekroić wzdłuż na ćwiartki. Cebule obrać, pokroić w piórka, przełożyć do ogórków. Dodać sól, wymieszać, odstawić na trzy godziny.
Do słoików włożyć po gałązce kopru.
Zalewa:
wszystkie składniki zalewy przełożyć do garnka, zagotować i wlać do ogórków, delikatnie wymieszać.
Do każdego słoika wkładać ogórki i cebulę, zalać zalewą, zakręcać. Pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.12.2016 19:05
U nas ogórki curry kroi się w plasterki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak