Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pieczonego bakłażana i oliwek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pasta z pieczonego bakłażana i oliwek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-pieczonego-baklazana-i-oliwek0-2.jpg)
![Krok 2 - Pasta z pieczonego bakłażana i oliwek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-pieczonego-baklazana-i-oliwek1-2.jpg)
![Krok 3 - Pasta z pieczonego bakłażana i oliwek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-pieczonego-baklazana-i-oliwek2-2.jpg)
![Krok 4 - Pasta z pieczonego bakłażana i oliwek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-pieczonego-baklazana-i-oliwek3-2.jpg)
bakłażan | duży |
oliwki zielone | 100 g |
oliwki czarne | 50 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
czosnek | 1 ząbek |
tahini pasta sezamowa | 1-2 łyżki |
oliwa | 2-3 łyżki |
sok z cytryny | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: