Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pasztecik

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
3 szt
mleko
1.5 szklanki
czosnek
4 zabki
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 lyzka
masło
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka
boczek
1.5 bez skóry
karkówka
60 chuda

Przepis i sposób przygotowania na: pasztecik

Boczek i karkówkę zmielić razem z czosnkiem w maszynce do mięsa.
Dodać do masy mięsnej mleko, jajka, wegetę i pieprz, wymieszać mikserem.
Przełożyć do wąskiej brytfanny keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Z tej porcji wychodzą dwie średnie brytfanki.
Wyrównać z wierzchu, posypać bułką tartą i położyć wiórki masła.
Schłodzić w lodówce przez trzy godziny.
Następnie piec w gorącym piekarniku w 200 stopniach przez ok 1,5 godziny.
SMACZNEGO)) zostawić trochę miejsca w brytfance gdyż podczas pieczenia może wypływać ewentualny tłuszcz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak