Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet ze szpinaku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 30 dkg
ser biały 5 dkg
ser pleśniowy niebieski 5 dkg
jajko 2 sztuki
bułka 1/2 sztuki
olej do smażenia 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet ze szpinaku

Szpinak opłukać, pozbawić łodyżek, osuszyć.
Podsmażyć krótko na oleju.
Bułkę pokroić, wymieszać ze szpinakiem, odstawić . Szpinak razem z bułką, skręcić przez maszynkę.
Jajka z serem , zmiksować. Szpinak wymieszać z masą twarogową.
Zetrzeć ser pleśniowy na tarce o grubych oczkach. Dodać do masy , doprawić solą, pieprze, gałką muszkatołową, dokładnie wymieszać.
Kokilki wysmarować, olejem oprószyć bułką tartą. Napełnić masą do 3/4 wysokości.
Piec 40 minut w temperaturze 175 stopni.
Podawać na zimno z ulubionym sosem.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.05.2015 19:18
na pewno bardzo by mi smakował
Stenka 18.05.2015 20:07
ciekawa jestem jak to smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak