Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z pokrzywy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pesto z pokrzywy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pesto-z-pokrzywy1-2.jpg)
![Krok 2 - Pesto z pokrzywy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pesto-z-pokrzywy2-2.jpg)
![Krok 3 - Pesto z pokrzywy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pesto-z-pokrzywy3-2.jpg)
![Krok 4 - Pesto z pokrzywy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pesto-z-pokrzywy4-2.jpg)
Gotowe pesto przekładamy do słoika, zamykamy, by nie miało kontaktu z powietrzem i przechowujemy w lodówce.
![Krok 5 - Pesto z pokrzywy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pesto-z-pokrzywy5-2.jpg)
młoda pokrzywa | 3 litrowa miseczka |
orzechy włoskie | 1 szklanka |
czosnek | 3-5 ząbków |
ser żółty | 50 dag |
sól i pieprz | do smaku |
oliwa | 3/4-1 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: