Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 szt.
masło
1 łyżka
jajko
2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia
pieczarki
6 szt.
ser żółty
10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Pieczarki oczyścić,odciąć trzonki i pokroić je w drobną kostkę.Kapelusze posolić i odczekać aż puszczą sok,posolić ponownie.Podsmażyć na maśle drobno skrojoną cebulkę,dołożyć pocięte trzonki pieczarek,smażyć przez chwilę,doprawić solą i pieprzem,wystudzić.Dodać żółty ser,wymieszać,napełnić farszem kapelusze,panierować w jajku i bułce,smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 04.02.2011 09:53
takie pieczarki to zawsze i dużo...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak