Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki smażone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
pieczarki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki smażone

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki.
Krok 1 - Pieczarki smażone foto
2
Przekrawamy na pół, jak są trochę większe to na ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy.
Krok 2 - Pieczarki smażone foto
3
Po około 10 minutach dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku i smażymy jeszcze prze około 5 minut. Pieczarki w tym czasie ładnie przyrumienią się i nabiorą lekko czosnkowego smaku.
Krok 3 - Pieczarki smażone foto
4
Tak smażone pieczarki idealnie nadają się jako dodatek do mięs. Ja uwielbiam je na ziemniakach, nadają wówczas daniu zupełnie inny smaczek.
Krok 4 - Pieczarki smażone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 19.03.2013 23:37
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak