Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki zapiekane z kiełbasą i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
kiełbasa podwawelska 20 dag
cebula 1 szt
sól
olej do smażenia
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki zapiekane z kiełbasą i serem

Pieczarki umyć, obrać i usunąć nóżki. Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę posiekać i razem podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniać kapelusze pieczarek. Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez ok. 25 minut. 5 minut przez końcem zapiekania posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 01.09.2013 15:53
bardzo pyszna przekąska
caralajna 09.07.2013 07:59
bardzo apetyczne
MAR3STA 02.02.2013 19:01
bardzo apetyczne te kapelusze
Dorian 31.01.2013 09:04
super
Natalia/tubisiek 30.01.2013 17:59
fajny pomysł na farsz, na pewno wypróbuję
olkaaa 30.01.2013 08:25
bardzo fajne
Magula 29.01.2013 11:38
fajna przekąska
Renataj 29.01.2013 11:27
Ciekawa odmiana - zawsze robiłam pieczarki zapiekane z mięsem mielonym. Fajny pomysł.
Monika111 29.01.2013 11:16
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak