Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarkosy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki kajzerki 6 sztuk
pieczarki 0.5 kg
cebula 1 sztuka
sól do smaku
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
ser gouda 6 plasterków
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkosy

Kroki postępowania

1
pieczarki obrać i pokroić wq drobne kawałki.
cebule posiekać
Krok 1 - Pieczarkosy foto
2
z kajzerek odciąć górną część i wydrążyć środki.
nie wurzucać
Krok 2 - Pieczarkosy foto
3
na maśle podsmażyć pieczarki z cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
na koniec doprawić solą i pieprzem oraz dodać połowę "środków" z bułek(wchłoną nadmiar płynów.

kajzerki napełniać farszem,na górę ułożyć po plasterku sera żółtego.
przykryć odciętymi wierzchami kajzerek
Krok 3 - Pieczarkosy foto
4
bułkji delikatnie spryskać czystą przegotowaną wodą(użyłam spryskiwacza) aby były chrupiące a nie przypalone

zapiekać 10-15 minut w 160 stopniach
podawac odrazu z sosem czosnkowym lub ketchupem,lub jako dodatek np do kiełbaski
Krok 4 - Pieczarkosy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 03.01.2014 21:06
fajnie wyglądają:)
Olga_SK 03.01.2014 20:49
Sprytne :)
marcia7 03.01.2014 20:18
super pieczarkosy:)
Milka100 03.01.2014 20:14
ale świetny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak