Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca duszona

0.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
50 gramów
marchew
50 gramów
tłuszcz
150 gramów
mąka pszenna
30 gramów
śmietana
50 gramów
czosnek
2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
2 szczypty
Sklep Prymat
cielęcina bez kości
1500 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca duszona

Umyte mięso posolić, natrzeć czosnkiem, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i przełożyć do garnka.

Na pozostałym tłuszczu zrumienić rozdrobnioną cebulę i marchew. Dodać do mięsa. Gotowe mięso wyjąć na deskę i krajać w ukośne plastry. Sos przecedzić i przetrzeć warzywa, podprawić mąką i śmietaną oraz doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak