Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczeń wołowa z chrzanem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
60 dag
tłuszcz
1 łyżka
cebula
1 sztuka
sól
do smaku
Sklep Prymat
mąka
2 łyżki
woda
1/2 szkl
chrzan
15 dag
Sklep Prymat
jajko
1 sztuka
śmietana
3 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wołowa z chrzanem

Mięso mocno pobić tłuczkiem, obsypać solą i mąką, obrumienić dokładnie na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną w talarki cebulę, zrumienić. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie przygotować farsz. wymieszać wszystkie składniki, posolić i pocukrzyć, jeżeli za rzadkie, dosypać tartej bułki (nadzienie powinno być gęste). Szybkowar otworzyć, wyjąć wołowinę, po czym pokroić i nadziać jak w przepisie wyżej. Włożyć z powrotem nadziane mięso do szybkowaru i dusić 5-10 minut w niehermetycznie przykrytym szybkowarze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak