Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki dyniowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierniczki dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-dyniowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierniczki dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-dyniowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierniczki dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-dyniowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierniczki dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-dyniowe4-2.jpg)
Uwaga:
1) Puree z dyni zwyczajnej, ponieważ jest mocno wodniste, należy odsączyć dokładnie np. na gazie.
![Krok 5 - Pierniczki dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki-dyniowe5-2.jpg)
puree z dyni | 1 szklanka |
masło | 150 g |
jajko | 1 |
cukier | 1,5 szklanki |
mąka | 2,5 szklanki |
cynamon | 2 łyżeczki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 łyżeczka |
goździki mielone | 1 łyżeczka |
sól | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 0,5 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: