Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami
Kroki postępowania
Kapustę kiszoną /ja użyłam kapusty z marchwią/ odciskamy z soku /nie przepłukujemy/, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy ok. 20 min. Następnie odsączamy /wodę zostawiamy/, drobno siekamy i dodajemy do grzybów. Doprawiamy do smaku i smażymy do miękkości /w razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody po gotowaniu kapusty/. Odstawiamy do wystudzenia.
![Krok 1 - Pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-drozdzowe-z-kapusta-i-grzybami1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-drozdzowe-z-kapusta-i-grzybami2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-drozdzowe-z-kapusta-i-grzybami3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-drozdzowe-z-kapusta-i-grzybami4-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-drozdzowe-z-kapusta-i-grzybami5-2.jpg)