Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi pieczone z kuchni meksykańskiej
Kroki postępowania
Wykonanie:
Zrobić rozczyn z drożdży: 1 łyżki mleka, 1 łyżki cukru, 1 łyżki mąki i śmietany. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Pierogi pieczone z kuchni meksykańskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-pieczone-z-kuchni-meksykanskiej1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi pieczone z kuchni meksykańskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-pieczone-z-kuchni-meksykanskiej2-2.jpg)
W tym czasie przygotować farsz. Fileta z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie wymieszać z przyprawa do gyrosa i usmażyć na oleju złociście. Do przestudzonego mięsa dodać ketchup, starty ser, lekko przysmażone z cebulą pieczarki, drobno pokrojoną paprykę, odsączoną kukurydzę i dokładnie wymieszać.
![Krok 3 - Pierogi pieczone z kuchni meksykańskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-pieczone-z-kuchni-meksykanskiej3-2.jpg)
Podrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz i zlepiać pierogi.
![Krok 4 - Pierogi pieczone z kuchni meksykańskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-pieczone-z-kuchni-meksykanskiej4-2.jpg)
Posmarować rozbełtanym jajkiem.
![Krok 5 - Pierogi pieczone z kuchni meksykańskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-pieczone-z-kuchni-meksykanskiej5-2.jpg)
![Krok 6 - Pierogi pieczone z kuchni meksykańskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-pieczone-z-kuchni-meksykanskiej6-2.jpg)