Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi z dynią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2 i 1/2 szk
woda letnia ok. 1 szk
olej 3 łyżki
sól i pieprz

Farsz dyniowy:

puree z dyni 300 g
serek mascarpone 150 g
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Porada

Do farszu dyniowego można dodać 5 łyżek bułki tartej wtedy farsz będzie gęściejszy.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z dynią

Puree z dyni wymieszać z serkiem mascarpone. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Z mąki, wody, oleju, odrobiny pieprzu i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka nakładać farsz i zlepiać brzegi.
Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.10.2016 08:43
ciekawe nadzienie
Lis 04.10.2016 08:07
Smakowite i zawsze na czasie:)
pestka 15.09.2016 10:27
lubię pierogi, ale takich jeszcze nie robiłam
Patrycja33 24.08.2016 10:33
ciekawy przepis:-)
ben-ka 02.08.2016 15:16
Ciekawy pomysł, takich jeszcze nie jadłam.
jagoda5913 02.08.2016 13:11
dobry i ciekawy pomysl
Babeczka35 02.08.2016 07:27
Takich jeszcze nie jadłam. Pysznie wyglądają.
IKrakowianka 01.08.2016 23:40
uwielbiam takie pierogi!
Iwusia 01.08.2016 23:13
mniam :) uwielbiam je jesienią
Łukasz15 01.08.2016 23:02
Przepyszne
gosia1988 01.08.2016 21:53
Fajny przepis
kd045 01.08.2016 21:49
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak