Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM

5.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
500 gram
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
mleko
1/4 litra
olej do smażenia
szpinak
500 gram
cebula
2 sztuki
boczek wędzony
100 gram
czosnek
4 ząbki
bułka czerstwa
2 sztuki
mięso mielone
400 gram
natka pietruszki
1 sztuka
jajko
4 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
bulion wołowy
2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM

Kroki postępowania

1
Mąkę łączę z solą, szklanką wody, olejem i zagniatam ciasto, które następnie formuję w kulę i odstawiam na 30 minut. Szpinak blanszuję, a następnie odsączam i drobno siekam i podsmażam na patelni wraz z drobno posiekanym czosnkiem.
Krok 1 - PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM foto
2
Bułki namaczam w wodzie, następnie odciskam i łączę z mięsem. Następnie dodaję do mięsa szpinak, jajka, pokrojoną drobno 1 cebulę, posiekaną natkę pietruszki, doprawiam solą i pieprzem i mieszam. Druga cebulę obieram drobno kroję i podsmażam na patelni wraz z boczkiem wędzonym.
Krok 2 - PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM foto
3
Ciasto na pierogi rozwałkowuję, kroję na kwadraty, nakładam na każdym łyżkę farszu, sklejam brzegi i gotuję w bulionie wołowym na małym ogniu przez 10 minut. Następnie pierogi przekładam na patelnię i podsmażam wraz z boczkiem i cebulą.
Krok 3 - PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 17.09.2014 04:34
takie pierogi to zjem z apetytem
cukiereczek 16.09.2014 17:14
domowe,apetyczne,wspaniałe
halina17 16.09.2014 16:52
SMACZNE PIEROGI.
gosia561 16.09.2014 16:46
mój ulubiony farsz
as28 16.09.2014 16:11
fajne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak