Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi z truskawkami i płatkami migdałowymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szk
woda ciepła ok. 1 szk
truskawki świeże 30 dag
śmietana 0,5 szk
cukier puder 2 łyżki
płatki migdałowe 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z truskawkami i płatkami migdałowymi

Truskawki umyć i oczyścić.
Z mąki, wody i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka nakładać truskawki i zlepiać brzegi.
Pierogi wrzucić do gotującej się wody. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 5 minut.
Śmietanę wymieszać wraz z cukrem pudrem. Płatki migdałowe podprażyć na patelni.
Przed podaniem pierogi polać słodką śmietaną i posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 24.06.2014 22:52
smaki dzieciństwa... pychaaaa
Pyszota 24.06.2014 21:21
pyszne pierogi
IlonaAlbertos 24.06.2014 21:21
Smakowite pierogi.
pajbek 24.06.2014 21:07
Pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak